Nieuws uit Jabbeke

Jabbeke

Nieuws uit Jabbeke

Gemeentebestuur zet jubilarissen in de bloemen

05/06/18 02:57 - Het gemeentebestuur van Jabbeke vierde de jubilarissen. Koppels die zeventig, 65, zestig of vijftig jaar getrouwd zijn, werden uitgenodigd in Varsenare. Na een eucharistieviering in de Sint-Mauritiuskerk ging het richting SPC Hof ter Straeten voor een receptie. Alle jubilarissen ontvingen een geschenk en aandenken van het gemeentebestuur.

Noordstraat en Ettelgemstraat feestelijk geopend

04/06/18 02:57 - In Zerkegem werden de Noordstraat en Ettelgemstraat geopend met een receptie voor de bewoners. De werken startten in het voorjaar van 2016. “We zijn ons bewust dat werken veel hinder meebrengen. Zo willen we de bewoners bedanken voor hun geduld en medewerking”, zegt burgemeester Daniël Vanhessche.

Voyeur veroordeeld tot tien maanden cel

02/06/18 02:57 - Een 37-jarige man uit Oudenburg kreeg gistermorgen een gevangenisstraf van tien maanden voor voyeurisme. Hij filmde stiekem een jonge vrouw toen die zich aan het omkleden was in de kleedhokjes van recreatiedomein het Klein Strand in Jabbeke.

“Niet enkel school voor hoogbegaafden”

02/06/18 02:57 - Vrije basisschool De Klimtoren was de voorbije jaren hét adres voor hoogbegaafde kinderen in onze regio. De school werkte hard aan onderwijs op maat, maar wil nu meer dan ooit openstaan voor álle kinderen. Daarom gooide het afgelopen schooljaar het roer helemaal om. Het resultaat: leergroepen voor kinderen met de meest uiteenlopende noden. “Intussen kwamen al heel wat scholen een kijkje nemen.”

Man die in kleedkamers van vrouwen filmde krijgt tien maanden effectief

01/06/18 14:52 - De Brugse strafrechter heeft vrijdag een 37-jarige man uit Oudenburg bij verstek veroordeeld tot tien maanden effectieve celstraf voor voyeurisme. Op het Klein Strand in Jabbeke filmde Mark V. een jonge vrouw in de kleedhokjes voor vrouwen.

Céline (21) genoot van een uitstapje naar zee, tot plots iedereen haar vergat: “Onvergeeflijke fout van de school”

31/05/18 05:28 - Een uitstapje naar zee van het BuSO Ravelijn in Sint-Michiels liep afgelopen vrijdag helemaal mis. Een leerlinge met het syndroom van Down bleef er alleen achter toen haar klas met de bus naar huis vertrok. Céline (21) doolde zo een uur lang rond in Blankenberge. “Dit had nooit mogen gebeuren”, reageert de school.

Eerst regen, dan hagel: waarom boer Christiaan en zijn zoon Tom écht de dupe zijn

29/05/18 06:00 - Het hevige onweer van zondagmiddag heeft in onze regio vooral in Jabbeke lelijk huis gehouden. Heel wat straten liepen onder water, maar de grootste slachtoffers lijken toch de landbouwers. “Tien hectare gewassen is vernield”, zegt Tom Vandewoestyne.

Pannen van De Tijger gaan nu echt van het dak

29/05/18 02:57 - Vorige week vrijdag werden de pannen nog van het dak gefeest, maandag gingen ze er letterlijk af. De afbraakwerken aan het legendarische volkscafé De Tijger van cafébazin Marie-Jeanne zijn volop aan de gang. Het pand ruimt plaats voor een appartementsgebouw. Marie-Jeanne gaat er op de gelijkvloerse verdieping wonen.

VIDEO. Onweer en zware hagelbuien houden lelijk huis: een overzicht per gemeente

28/05/18 06:28 - In West-Vlaanderen en Limburg heeft het zondagnamiddag hevig geregend en gehageld. Onder meer Bredene werd zwaar getroffen, in Oostende vielen er grote hagelbollen uit de lucht en onder meer in Loppem sloeg de bliksem in een woning. Een overzicht per gemeente. Ook zondag gold in zowat heel het land code geel voor onweer en regen - die gelukkig op veel plaatsen uitbleef - maar ook de komende dagen is er telkens kans op onweer.

Leerlingen rukken massaal uit om ondergelopen school op te kuisen: “We willen naar de les”

28/05/18 06:00 - Een zware wolkbreuk zette zondag de basisschool De Klimtoren in Jabbeke onder water. Omdat de brandweer niet direct ter plaatse kon komen plaatste de directeur een oproep op Facebook. Een vijftiental schoolkinderen en hun ouders snelden ter hulp.

Zelf nieuws uit Jabbeke?
Deel ervaringen over JabbekeJabbeke

„ Woonplaatsen.be gidst u door Jabbeke! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken